Dutch Design Week 2016

Van 22 t/m 30 oktober vond de Dutch Design Week 2016 plaats in Eindhoven. Dit is een internationaal toonaangevend evenement rondom kunst en (industrieel) ontwerp. Meer info: http://www.ddw.nl/pagina/over-ddw.

Voor het eerst werd dit jaar door het zogenaamde Network Applied Design Research een stand gehuurd om ‘ontwerpend onderzoek’ van hogescholen in de schijnwerpers te zetten. Meer info: http://www.regieorgaan-sia.nl/nieuws/hogescholen-op-ddw

Voor de HU was het onderzoeksproject Powertools geselecteerd / aangedragen. Binnen dit project worden technische interventies ontwikkeld voor mensen met autisme. Ik werd door Marieke gevraagd om de prototypes te organiseren. Er zijn gedurende de 9 dagen in ieder geval 2 prototypes gepresenteerd: MyDayLight en een Tinybot. Aanvankelijk wilden we ook nog een 3e prototype presenteren (OOC/’stresshorloge en -kussen’), maar dat was niet mogelijk omdat deze in gebruik was voor tests. Naast deze 2 prototypes werden er, afhankelijk van de mensen die er stonden, andere prototypes gedemonstreerd.