Henk is een volwassen man met autisme, een gemiddeld IQ en een Wajong uitkering. Hij is 36 jaar en woont al lang op zichzelf in een seniorenwoning, waar hij het erg naar zijn zin heeft. Hij heeft een computer en een smartphone. Henk vindt eigen regie heel belangrijk. Voor hem is de regie uit handen geven ook eigen regie. Als er te veel wordt overgenomen zonder zijn toestemming kan hij flippen.

Momenteel volgt Henk een dag in de week een opleiding tot ervaringsdeskundige. De overige zes dagen is hij thuis. De portier van de woning helpt Henk bij het uitvoeren van praktische klussen, bijvoorbeeld als zijn toilet het niet doet. Henk doet alles het liefst zo efficiënt mogelijk. Als Henk ‘s ochtends opstaat en zijn koffiezetapparaat is stuk dan is dat erg moeilijk voor hem. Henk wil graag sociale activiteiten organiseren zoals bijvoorbeeld samen voetbal kijken, maar het is moeilijk en gebeurt uiteindelijk niet.

Met hulp van zijn vader is Henk lid geworden van de plaatselijke hockeyclub. Henk wil graag een relatie en een huisdier (kat). Henk heeft een huishoudelijke hulp. Deze hulp kent Henk al heel erg lang en kent hem goed. Daardoor pikt de hulp veel van Henk en weet ook goed wat Henk wil. Als Henk een cijfer moet geven voor zijn leven geeft hij het een hoog cijfer omdat hij vindt dat hij al veel bereikt/geleerd heeft.

De succesfactoren zijn: moeder (die het geld beheert) huishoudster, de portier en Appie die de boodschappen komt brengen. Henk krijgt geen begeleiding van een zorgorganisatie.

Portait of a man and submarine...
“Deze week was een perfecte week. Ik heb de perfecte anti-aanbakpan gekocht”.